LIFO® profielbeschrijving

Bij coaching gebruik ik een LIFO® profielbeschrijving, omdat het aanvullende inzichten geeft aan coachees en aan mij. Het is een extra ingang om elkaar beter te leren kennen. 

oriëntatie bepaalt gedrag

De afkorting LIFO staat voor Life Orientations. Je oriëntatie is de manier waarop je naar de wereld kijkt, je eigen referentiekader. En dat zegt veel over jou. Met die gekleurde bril op treed je de ander tegemoet en communiceer je met je omgeving. Communicatie is enorm belangrijk voor je gevoel van welzijn en voor het effect van je handelen.. Dan is het goed om te weten dat je communiceert op basis van jouw waardes, maar dat een ander dat dus ook doet. Dat inzicht alleen al zorgt voor meer begrip. 

effectief communiceren

LIFO is een positief denkmodel. Je hebt de beschikking over alle gedragsstijlen. Je kunt niet onder een denkbeeldige middellijn scoren. De scores die je hebt zijn prima en vertegenwoordigen jou. En dan kijken we: wat kun je hiermee en wat wil je verder ontwikkelen? Soms is het inzicht dat iedereen een ander referentiekader heeft al genoeg om op te merken: ‘Aha, ik moet bij die persoon mijn verhaal even anders beginnen, mijn vraag net iets anders stellen of iets vaker feedback vragen’. LIFO helpt je effectiever te communiceren.  

vorm

De LIFO® profielbeschrijving is een klantvriendelijke methode. Je vult 18 multiple choice vragen in en met die score ga ik aan de slag om een persoonlijke beschrijving voor je te maken. Hiervoor reken ik 200 euro exclusief BTW.

Wil je meer informatie, ga dan naar Lifobenelux.eu