referenties

Hieronder vind je een selectie aan referenties van coachees en opdrachtgevers. Deze geven een beeld hoe mensen hun samenwerking met mij hebben ervaren.

“Jeanette is een hele fijne coach om samen een traject mee aan te gaan. Ze houdt je op een warme manier een spiegel voor, denkt en leeft met je mee en komt met concrete handvaten en mogelijke oplossingen.”
Michella Zijlstra, 25 maart 2024

“Jeanette is een fijne, rustige coach die goed aanvoelt wanneer ze moet spreken en luisteren. Ze betrekt de natuur en voorbeelden uit haar persoonlijk leven in gesprekken om mij vooruit te helpen. Ze zoekt naar wat ons verbind, zodat we op 1 lijn zitten. Ze heeft mij geholpen om weer sterker in het leven te kunnen en durven staan na een ingrijpende levensgebeurtenis. Ik ben er nu klaar voor om zelfstandig te ‘dobberen’ en voel zelf aan wat en wie ik nodig heb om vooruit te blijven gaan.”
Florina Sterk, 16 november 2023

“Fijn dat bij het laatste traject weer een duidelijke doelstelling is afgesproken, met als resultaat een medewerker die de confrontatie met zichzelf aangaat en ziet dat ze daardoor weer sterker wordt. De medewerker durft veel meer: mensen aanspreken, emotie laten zien en grenzen stellen. Altijd blij met hoe jij de medewerker stimuleert naar mij toe te komen. Dit zorgt ervoor dat ik als leidinggevende betrokken blijf en dat mijn medewerker zich vrij gaat voelen zaken met mij te bespreken.”
Manou de Brouwer, 19 oktober 2023

“Jeanette heeft ervoor gezorgd dat ik beter in staat ben om rust en ruimte in m’n hoofd en leven te creëren. Ze heeft mijn kijk op het leven verrijkt in de positieve zin, door mijn lichaam, hart en hoofd goed met elkaar in verbinding te laten staan. Enerzijds door zich in te kunnen leven in wat er speelt in mijn leven en daar tijd en aandacht voor te nemen, anderzijds ook door met praktische handreikingen te komen waardoor ik m’n eigen leven beter heb kunnen vormgeven. Vanuit het grootste denken soms weer terug naar de eenvoud en de kern, maar ook de verdieping op filosofisch/spiritueel vlak kunnen opzoeken. De verhalen (en soms ook pijn of verdriet) van mezelf kon ik bij haar kwijt, maar in de relatie voelde het gelijkwaardig. Ik voelde me vertrouwd en veilig om mijn verhaal te delen, iets wat Jeanette als persoon heeft gecreëerd door actief de verbinding met mij op te zoeken en ook verhalen van zichzelf te delen. Al deze aspecten maakten het voor mij een erg waardevol traject, waar ik het gevoel heb dat ik een goede (nieuwe) basis voor mezelf heb neergezet. Jeanette, je hebt mij geholpen om mezelf in m’n kracht te zetten. Dankjewel daarvoor!”
Steven de Vegt, 9 februari 2023

“Ik heb meerdere coachingstrajecten met Jeanette mogen doorlopen. Het laatste traject vond online plaats vanwege de coronapandemie. Hier kijk ik heel positief op terug. Het heeft voor mij net zo goed gewerkt als de eerdere trajecten die fysiek plaatsvonden. Ik heb Jeanette leren kennen als een deskundige en zeer betrokken coach. Ze is integer en gaat zorgvuldig te werk met oog voor het resultaat. Door Jeanette besefte ik hoe mooi het is om te werken vanuit een zuivere intentie vanuit persoonlijke kracht naar het gewenste resultaat. Wat voor mij heel goed werkte was dat Jeanette de verbinding met mij zocht door ook haar persoonlijke ervaringen in te brengen. Jeanette heeft door haar professionele manier van werken mijn persoonlijke ontwikkeling en professionele groei een boost gegeven! Ik kan haar zeker aanbevelen voor coachingstrajecten.”
Nienke Hofhuis, 23 december 2020

“Jeanette heeft op een hele persoonlijke en betrokken manier een van mijn teamleiders gecoacht om zich meer te richten op het proces in plaats van op de inhoud. De gesprekken en begeleiding door Jeanette hebben een duidelijk en positieve verandering in de aanpak laten zien waardoor medewerkers zich gehoord voelen en meer vertrouwen kregen in hun eigen capaciteiten. Zowel de medewerkers als leidinggevenden hebben deze veranderingen gemerkt en waarderen dit.”
John Vliegenthart, 27 februari 2020

“Ik heb Jeanette leren kennen als een coach met enorm veel inlevingsvermogen die verstand heeft van waar ze mee bezig is. Ze stelt op het juiste moment de juiste vragen en daardoor kom je zelf tot de ontdekking van mogelijke oplossingen. Jeanette laat je zelf nadenken over de tools die je nodig hebt en dagelijks kunt inzetten om beter te worden in je werk door beter met gedachten en spanningen om te gaan die zich in iedere werkomgeving voordoen. Het meest waardevol vond ik echter de vertrouwensband die Jeanette creëert waardoor je in gesprekken volledige openheid kunt geven en constructief kunt werken aan je doelstellingen.”
Mart Goudzwaard, 7 januari 2019

“Ik heb Jeanette Kamphuis leren kennen als een gedreven en zeer betrokken collega. Ze werkt doordacht en nauwkeurig. Ze kan goed structuur aanbrengen in het proces. In de omgang naar anderen valt haar respectvolle en integere houding op. Zij zoekt verbinding met mensen en is daarbij intuïtief invoelend en weet dit op een concrete en heldere wijze te verwoorden.”
Annette de Ruiter, 28 april 2017

“Als mijn coach en als manager van medewerkers die je hebt gecoacht, heb ik ervaren hoe zorgvuldig, praktisch en grondig je je werk als coach hebt gedaan en doet. Wat mij daarin ook aansprak was je praktische insteek. Als het tijdelijk even niet gaat zoals het zou moeten, wil je graag weer vooruit en terug naar wat je energie geeft. Je voelde dat perfect aan en haakte aan op wat iemand stimuleert om weer op te klimmen. Ik ben sterker uit dit proces gekomen wat ook zeker niet altijd vanzelf ging. Maar terugkijkend kan ik alleen maar zeggen dat je hulp in de weg omhoog meer dan een compliment waard is. Waarom: ik denk er nog zo vaak aan terug dat het lukte (met jouw hulp). Leren en ontwikkelen van jezelf is nooit een doodlopende weg maar leidt naar de volgende kruising in je leven, ook al zijn de drempels nog zo hoog.”
Koos Kasper, 13 juni 2016

“Jeanette is open, eerlijk en professioneel. Zij geeft vertrouwen en wekt vertrouwen en zal je een stukje van jezelf laten zien. In een klankbordtraject voor mij als leidinggevende bij de NVWA hebben we o.a. gekeken naar mijn vermogen om “nee” te zeggen. In dit traject heb ik veel geleerd.
Maar wees gewaarschuwd: misschien is niet alles leuk, wat je over jezelf leert! Als je de wil en de moed hebt, kan Jeanette je een goede basis geven om verder te groeien, bijv. in leiding geven.”
Rick Wilbrink, 8 april 2015 

“Jeanette heeft weer bewezen wat ze kan. Afgelopen jaar heeft ze een van mijn teamleden begeleid en tot betere prestaties gebracht. Jeanette heeft het vermogen om een spiegel aan de kandidaat te laten zien. Die spiegel is echter uniek. Hij kan variëren van een lachspiegel tot een innerlijke blik in een karakter. Vervolgens weet zij dit om te vormen tot een punt aan de horizon voor de kandidaat die bereikbaar is. Ze is bovenal eerlijk en laat zien hoe ver ze met die houding kan komen. Eerder had ik ervaring met Jeanette in een grotere groep. Nu in een driehoeksituatie. Jeanette, ik zal niet aarzelen je opnieuw te “gebruiken”.”
Onne Hoekstra, 3 november 2014

“De reden dat ik het coachingtraject ging volgen, was te leren omgaan met bepaalde onzekerheden als zelfstandige. De daarbij voorgehouden spiegel was vaak confronterend, maar werd altijd ondersteund met positieve feedback en opbouwende kritiek. Jeanette straalde altijd vertrouwen uit en wist op een rustige maar tegelijkertijd krachtige manier de vinger op de gevoelige plek te leggen zonder te oordelen. Jeanette heeft mij nieuwe inzichten gegeven en bruikbare tools aangereikt die mij hebben geholpen de balans te vinden waar ik baat bij heb. Het klankbordtraject heb ik als een zeer prettig en natuurlijk gevolg ervaren, omdat ik op deze manier geleidelijk de inzichten en vaardigheden uit het coachingtraject kon verankeren. Ik kan dan ook iedereen een coaching- & klankbordtraject bij Tara advies aanbevelen.”
Margreet de Hoog, 2 juli 2014

“Ik heb haar tijdens de opdracht leren kennen als een resultaatgerichte en zeer betrokken adviseur. Ze heeft grote deskundigheid op het werkveld HRD, ze heeft creatieve bijdragen aan belendende vakterreinen en het is iemand die binnen daarvoor gestelde randvoorwaarden gaat voor het halen van doelen en het bereiken van gestelde te behalen resultaten.” 
Renée Heeren, 11 februari 2013

“Jeanette is een professionele HRM-er, die op verschillende terreinen inzetbaar is. Ze integreert snel in een nieuwe werkkring en wint gemakkelijk het vertrouwen. Haar werk is degelijk, to-the-point en praktisch toepasbaar. Haar stijl is integer, zorgvuldig, op de mens én het resultaat gericht. Naast HRM-werk is zij verschillende keren naar grote tevredenheid ingezet als coach. Ik kan haar zeker aanbevelen voor tijdelijke HRM-opdrachten of coachingstrajecten.” 
Harriët Wubben, 10 mei 2009

“Jeanette heeft mijn coachingstraject binnen de Algemene Inspectiedienst (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) begeleid. Haar professionele werkwijze en creativiteit heeft mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. Door middel van aangeboden handvatten, inbreng van haar persoonlijke ervaringen, steeds de juiste snaar raken, de juiste oefeningen inbrengen, tijdige afbakening etc. heeft Jeanette mij bewezen een adviseur/coach van niveau te zijn. Ik wil haar dan ook aanbevelen bij eenieder die begeleiding zoekt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Resultaat is gegarandeerd!”
Ruud Slijpen MBA, 10 november 2009

“Jeanette is a HR-professional with high standards. She will strive to achieve the most within the job given to her. Especially striking is her integrity and drive to deliver high quality service to her clients. I would recommend her in the field of recruitment as well as in human capital development.” 
Ivo Schunselaar, 11 september 2009