zeesterren

Ik ben eigenwijs. Ik film wat ik leuk vind, zonder me op dat moment te bekommeren om de kijker. Dat komt later wel. Er is echter één criticaster die al vroeg in het creatieve proces aan bod komt. Dat is duikmaatje. 

Meestal krijg ik feedback in de vorm van kleine tips, zoals een andere volgorde van fragmenten of een scène langer of korter maken. Maar over de zeester die een oester kraakt, is duikmaatje zeer beslist: “saai!”.

Toch kan ik de beelden niet vergeten. Ze zijn helder, de kleuren mooi en het verhaaltje vind ik leuk. Deze teer uitziende ster blijkt een ware krachtpatser te zijn, die geduldig met al zijn zuigvoetjes een oester opent. Ik besluit ze te bewaren voor je-weet-maar-nooit. 

Enkele maanden later film ik opnieuw een zeester, ditmaal eentje die aan de wandel is. Langzaam maar zeker zoekt hij zijn weg door met zijn zuigvoetjes de omgeving af te tasten. Kijk, hier zit al maar beweging in! 

De oesterkraker heb ik – flink ingekort – achter de wandelaar geplakt en de video opnieuw voorgelegd aan duikmaatje: “leuk en helemaal niet saai” krijg ik terug. Oordeel zelf! Ik ben nu benieuwd naar jouw mening.