zen… puitaal in oester

Als je gestrest bent en even tot jezelf wilt komen, bekijk dan dit filmpje. Er gebeurt namelijk… helemaal niets! Beelden van een lief klein visje in een oesterschelp. Dat is alles. 

Het water is helder, met de stralende ochtendzon nog half verscholen achter de dijk. Rustig zwemmend in het ondiep laat ik het landschap aan me voorbij glijden. De bessenwieren steken als hoge bomen boven de rest uit. 

Ik kijk om me heen, geniet van het vergezicht en werp af en toe een blik in een lege oester. Vaak worden ze gebruikt als schuilplaats door andere bodembewoners.

Dan zie ik ‘m. Een klein kopje beweegt in de grote schelp. Dichterbij zie ik het lijf. De lange rugvin maakt me duidelijk dat het om een puitaal gaat. Die had ik lang niet meer gezien. 

Het visje heeft nog wat wier aan zijn bek hangen van de vorige maaltijd. Hij kijkt aandachtig in de lenspoort en blijft op zijn gemak zitten. Zo bekijken we elkaar een tijdje. Om erna weer verder te gaan met waar we mee bezig waren.